Cause I need freedom now. And I need to know how to live my life as it's meant to be.


6/365
Jag är så lycklig. På förmiddagen fick jag ett mail som sa att jag blivit antagen till Yrkesfotograf-programmet på Yrkeshögskolan i Göteborg. Åh så lycklig jag är. Det är mindre än två veckor kvar till studenten och jag har en framtid efteråt.


5/365
Hade en sån stark sommarkänsla hela dagen. Promenerade ner till havet efter skolan och upptäckte att ALLA var nere och badade. Typ hela Hönö. Var nära på att hoppa i med kläderna på själv. Så himla varmt.

4/365
Kort dag i skolan, så jag åkte hem och åkte till slingan (naturområde på hönö) och fotade. Min första ide fungerade inte på grund av att hela skogen var fylld med alla myggor i universum samlade, och alla jagade efter mig. Visste inte att jag smakade så gott. Efteråt var jag helt slut av allt springade och viftande, så jag orkade inte plugga fast jag borde ha gjort det. Detta projekt har dåligt inflytade på mitt skolarbete.


3/365
Gick omkring hela dagen och trodde jag skulle få värmeslag. Senare på kvällen kom åskan och skakade hela huset precis när jag fotat färdigt.
2/365
Hur varm dag som helst. Gick omkring i skogen med Frida och fotade. Ramlade in i en taggbuske och skrapade upp ben och händer. Men var glad ändå.


I'm just 19 and suckers dream. I guess I thought you had the flavour. Just 19 and dream obscene. With six months off for bad behaviour.

Placebo – Special Needs
1/365

Kl 9.02 idag fullgjorde jag mitt 19e varv runt solen. 19 år den 19e maj. 
Och började dagen med att springa ner till havet i regnet för att ta min första bild på mitt 365 days projekt. 
Jag ville ha en bild som verkligen var ''jag''. Och det finns ingenstans jag känner mig mer som mig själv än vid havet. I vinden. Precis såhär. 
Jag tror inte jag laddar upp en bild varje dag här på bloggen (det blir lite mycket spam för er), utan kanske ett inlägg varje vecka eller så med den veckans bilder. Men de kommer upp (ungefär) varje dag på min deviantArt och min Flickr. Kanske inte laddar upp varje dag om jag har ont om tid, men det viktiga är att jag tar en bild varje dag. Alltså inte tar en bild från en annan dag och laddar upp bara för sakens skull. Det pajar liksom hela meningen med projektet. 
Nu måste jag göra i ordning mig. Mormor kommer snart med tårta, och sen ska jag ut på krogen och dansa rumpan av mig med mina kära vänner. (minus mina två bästa vänner som envisas med att bo långt bort.)


Don't sit down 'cause I've moved your chair.

Arctic Monkeys – Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair
I ett litet litet vitt kuvert, kom en liten liten födelsedagspresent, som blev ett stort stort leende. Från världens bästa Sebastian! Födelsedagspresent i förväg, men ändå. TAKK!
(En fjärrkontrolls-utlösare till kameran för er som inte ser)
På min födelsedag ska jag nämligen starta ett projekt, "threehundredandsixtyfive days". Ta en bild varje dag hela mitt nittonde levnadsår. Mest för att jag behöver få tummen ur röven och fota alla ideer jag faktiskt har, och för att nitton är speciellt för mig, trots att det inte är det för andra. Jag fyller nitton den nittonde maj, och refrängen på min favoritlåt Special Needs av Placebo går "I'm just nineteen and suckers dream, I guess I thought you had the flavour, Just nineteen and dream obscene, with six months of for bad behaviour, remember me, special needs" (titeln på bloggen kommer faktiskt också där ifrån, "remember me through flash photography and screams, remember me, special dreams".)
Hur som helst passar denna födelsedagspresent bättre än bäst till det, eftersom jag tänker ta mestadels självporträtt. Och såhär kul kan man ha med den. She said "love is watching someone die". So who's gonna watch you die?

Den första sommardagen, hos farmor och farfar. 
Det var så varmt att jag och Evelina inte orkade annat än att ligga på en filt på den enorma gräsmattan bakom huset. Farfar tyckte det såg precis ut som somrarna när vi var små.
Så han hämtade det gamla indiantältet vi brukade leka med, för att liksom göra bilden komplett.
Men det kom en kusin med nyinförskaffat skägg och störde.
Så vi gick ut på promenad.
No privacy på toalettbesöken.


RSS 2.0